9 הטרנדים שיעצבו את עולם העבודה ב-2021 ומעבר

9 הטרנדים שיעצבו את עולם העבודה ב-2021 ומעבר

'9 הטרנדים שיעצבו את עולם העבודה ב-2021 ומעבר' מבוסס על מאמר מאת בריאן קרופ

כתבה זו (כותרת) התפרסמה ב-14.1.21  במגזין לעסקים של אונ' הרווארד (Harvard Business Review). הכתבה הזו אומרת שלמרות ששנת 2020 הייתה שנה 'הפכפכה', אין לנו אפשרות לשקוט על השמרים השנה. פוטנציאל השיבוש בעולם העבודה דווקא עלול לגדול, ה-9 טרנדים הם התחזיות של בריאן קרופ (Chief of research) של גרטנר. רגע לפני שאתם צוללים לקריאה, חשוב לי להדגיש שזה התמצות/נקודות שלי שהוא מאוד מקוצר ולא מביא את כל נתוני המחקר ואני ממליץ בחום לקרוא את המקור (אשים קישור למטה).
הנה תשעת הטרנדים במשפט:

1. מעבר מניהול עובדים לניהול 'חווית החיים' של העובד. תידרש יותר תמיכה אישית מנטלית, כספית ובריאותית בעובדים.

2. חברות יאמצו עמידה וישתפו דעה בנוגע לוויכוחים פוליטיים. עובדים מחפשים לעבוד בחברות שמאמצות ערכים והסתכלות דומה לשלהם.

3. הפער בשכר בין המגדרים יגדל בחזרה של העובדים למשרדים. המחקר מציג שאחוזים גבוהים יותר של מנהלים מאמינים שהעבודה במשרד יעילה יותר מאשר עבודה מהבית. יש הטייה (Bias) בהסתכלות על גברים למול נשים בתקופה הזו.

4. רגולציה חדשה תגביל את המעקב אחר העובדים. כ-1 מכל 4 חברות רכשו במהלך השנה האחרונה טכנולוגיה חדשה שמאפשרת מעקב פאסיבי כל שהוא אחר העובדים. המחקר מצא שפחות מ- 50% מהעובדים סומכים על המעסיקים שלהם עם המידע מעקב שנצבר עליהם. החברות יצטרכו לקבל רגולציה ומוסכמות חברתיות בכדי להגביל מעקב אחר העובדים.

5. הגמישות הארגונית תעבור ממקום העבודה, מהיכן נעבוד לזמן בו נעבוד. ארגונים ראו ביצועים טובים יותר אצל עובדים שניתנה להם הגמישות לעבוד בכמות זמן לפי תפוקה. ארגונים ישנו את מודל העבודה מזמן מוגדר
מראש לתפוקה הרצויה.

6. ארגונים מובילים ירכשו חיסונים עבור העובדים שלהם.

7. הנורמלי החדש 'תמיכה נפשית/מנטלית'. המחקר מציג שכ-45% מתקציב הרווחה בארגון יגדל לטובת תמיכה ועזרה נפשית לעובדים. חלק מהחברות אפילו אימצו ימים קבועים מראש בלו"ז בכדי להקדיש אותם לימים 'יום קולקטיבי לבריאות הנפש' (אני מדמיין מוזיקה טובה, משקה מוחיטו שלא מפסיק להגיע וספרים כמתנות).

8. מעסיקים יחפשו 'לשכור' טאלנטים בכדי לטפל בפער כישורים שנוצר. ארגונים רבים צריכים להכשיר מחדש את כלל העובדים לתצורות עבודה שונות עם כלים טכנולוגיים שונים. לכן, הם יצטרכו להשכיר טאלנטים שיבצעו את פרויקט ההכשרה מחדש באם אין את הידע קיים בתוך הארגון או שנדרשת תמיכה רצינית יותר.

9. מדינות יתחרו על משיכת טאלנטים יחידים מאשר על הבאת חברות. עד כה מדינות וערים משכו והציעו תמריצים והטבות כלכליות לחברות עסקיות בכדי שיהגרו או ישארו בתחומי האזור שלהם. כיום, ערים ומדינות בעידן העבודה מרחוק ישנו את האסטרטגיה למשוך טאלנטים או 'נוודי עבודה' כאלה המטיילים בעולם ועובדים מרחוק. התופעה הזו תגדל מאוד בשנה הקרובה. דוגמה מעניינת שערים כמו טופקה וטולסה מציעים לעובדים 15 אלף דולר להגר אליהם.

כן, אני מרשה לעצמי להוסיף תובנות ולסכם לפעמים בצורה חופשית (דוגמה, טרנד 7 עם מוחיטו, מי שלא מכיר זה משקה אלכוהולי מעולה וטעים במיוחד) גם לפי איך שאני רואה דברים. לכן, כמו שרשמתי למעלה, סופר מומלץ לקרוא את הכתבה המלאה בקישור לחץ כאן. 

נגיסי ידע נוספים

שמעתם/ן על הספר 'למידה אבולוציונית'? בואו לקרוא עוד…

דילוג לתוכן