קטלוג כלים

בינה מלאכותית (AI)

  1. יש במקרה AI לזה? ככה קוראים למאגר AI נוסף שגדל והולך עם כלים של בינה מלאכותית. 
  2. אנציקלופדיה של בינה מלאכותית– מאגר הנקרא AI-אנציקלופדיה המרכז מאגר גדול מאוד של כלי בינה מלאכותית, פודקאסטים, פרומפטים ועוד. חלוקה לא רעה בכלל במאגר, קל ונוח לשימוש ומאוד נגיש. 
  3. DID – מוצר המאפשר ליצור סרטון מאפס. כלומר, ניתן להכניס טקסט, לבחור את הדמות והקול הרצוי וליצור סרטון. 
  4. TutorAI– ראשית אתה מכניס מושג שאתה רוצה ללמוד עליו והוא ממש מייצר מסלול למידה. כאשר בכל 'יחידת לימוד' (מבוססת טקסט) הוא מרחיב לרוב ב-3 פסקאות על הנושא. מתחת לכתב הוא מאפשר: 'לפשט', 'דוגמאות', 'בוחן' ואפילו 'לשאול שאלה'. כל אלו נותנות מענה נפלא ללומד/ת (בהנחה שהלומד/ת ראשית יודע ללמוד באופן עצמאי). המגבלה העיקרית של הכלי שהוא תוכן מבוסס טקסט בלבד ואיננו משלב עוד סוגי תוכן שניתקל בהן בלמידה דיגיטלית אחרת.
  5. quizgecko מחולל שאלות מבוסס AI. בפועל כל שנדרש הוא להעלות קובץ/לשים קישור/להעתיק טקסט ולבחור סוג שאלה, רמת קושי, שפה וכמות שאלות והופל'ה תצא לכם/ן שאלה.
  6. SciSpace Copilot תוסף כרום של יישום AI מתחום המחקר המסביר, מפשט, מסכם ומאתר ספרות לגבי כל טקסט מדעי שתקראו ברשת.
  7. Chatpdf -(דף WEB) מאפשר להעלות קובץ PDF ולשאול שאלות על אותו המסמך. בדומה לצ'ט GPT שאתם.ן ככל הנראה כבר מכירים/ות כלי זה נוח להעלאת המסמך ופשוט לשאול כל מה שתרצו על אותו המסמך. כלומר, תוכלו ללמוד את התוכן של המסמך לפי השאלות שמעניינות אתכם.ן – פשוט לשאול והמכונה תענה על סמך המידע המצוי במסמך. זה יכול לחסוך הזמן אם החיפוש הוא אחר מידע ספציפי בדו"ח של 100 עמודים – זה יפתור את הבעיה.

למידה מקוונת & Authoring Tools (מחוללי למידה)

  1. 7taps כשמה כן היא 7 צעדים ללמידה או כפי שהם אומרים "Microlearning made easy" למעשה ניתן ליצור מיקרו-למידה של 7 צעדים בצורה סופר נוחה ומהירה ויש לה כמה פיטצ'רים ייחודים כמו סוגי תוכן, בנאי קל, מעקב אחר לומדים ושיתוף ללא צורך במערכת ניהול למידה. תנסו בעצמכם/ן בקישור: https://bit.ly/3Eepdhb  (יש גרסה חינמית).

  2. Tes Blendspace – הוא אתר ליצירת שיעורים אינטראקטיביים, מצגות, בחנים. ניתן לשלב את כל סוגי התוכן – וידיאו, קבצים, קישורים הכל תחת מסלול הלמידה שאתה קובע ללומד. הייחודיות שזה קל מאוד לתפעול וניתן לעקוב באופן אישי אחר כל לומד ולראות התקדמות במערכת של האתר. להדרכה על הכלי לחץ כאן.
  3. Courselab – פלטפורמה לבניית תכני מולטימדיה ללמידה.
  4.  GeoGebra – ללמוד גיאומטריה ואלגברה בצורה גרפית ואינטראקטיבית.
  5.  Memorize – יצירת דפים אינטראקטיביים ללמידה. 
  6. OpenSimulator – סימולטור תלת מימד, רב משתתפים ליצירת עולמונים במציאות מדומה, ניתן לשימוש בפרוטוקולים שונים – קוד פתוח.
  7. Pixton – 'סטוריטלינג' בעזרת קומיקס, ניתן לייצר סטוריבורד בקומיקס. 
  8. Sway– צור ידיעונים מרהיבים ומצגות ומסמכים מרשימים תוך דקות. למשתמשי אופיס 365.
  9. Ted-ed– כלי ליצירת שיעורים סביב וידיאו של ענקית ההרצאות Ted talks. 
  10. H5P– פלטפורמה לייצור תוכן והטמעה שלו בכל מערכת למידה/ אתר. ניתן לייצר משחקים, מצגות אינטראקטיביות, וידיאו עם שאלות והמון אופציות נוספות. קוד פתוח, אחד הכלים השימושיים ביותר ללמידה.  להדרכה על הכלי – לחץ כאן (קוד פתוח). לדף 'סדנה' שהעברתי עם המון מידע וקישורים – לחץ כאן. להורדת כלי שמאפשר לייצר H5P על המחשב לחץ כאן (מדהים!)
  11. Insert learning– בעזרת תוסף הכרום Insert learning תוכלו להפוך כל דף אינטרנט לדף למידה – בקלות ומהירות. שימוש אפקטיבי בלמידה – בלמידה מעורבת (בכיתה), למידה עצמית (שיעורי בית), מבחנים ובחנים. להדרכה על התוסף – לחץ כאן
  12. Lergo– אתר ישראלי ללא כוונות רווח. משמש כפלטפורמה למורים להעלות תוכן ולייצר גם בדיקות למידה (שאלות במהלך התוכן) אם אפשרות לקבל דוחות ביצוע.
  13. Glide *כלי לפנתיאון- מאפשרת יצירת אפליקציות מגוגל אקסל. האפליקציות יכולות לשמש לאינספור אפשרויות שימוש שונות שמתעדכנות בצורה קלה ישירות מטופס גוגל אקסל. המון שימושים ופשוט כלי מדהים ויוצא דופן! ממליץ לצפות בסרטון – כאן. (ניתן לעשות שימוש רחבים מאוד בארגונים! גרסה חינמית מוגבלת). קראו עוד כאן. 
  14. Articulate Storyline– סטורליין היא מחולל לומדות. התוצר הוא לומדה מטרתה המרכזית של הלומדה היא הקניית ידע ומיומנויות מוגדרות למשתמש בה. סטוריליין היא הלומדה הנפוצה בשימוש בעולם, נוחה לפיתוח קורסים וכל אחד יכול לפתח קורס, ללא צורך ידע קודם בתכנות, ללא צורך לדעת לעצב. כל מה שצריך בכדי להתחיל הוא את הרצון ללמוד שלב אחר שלב איך לבנות את תהליך הלמידה ואיך לייצר אותו בסטורליין. להדרכה לחץ כאן. 
  15. Goformative – יצירת תוכן אינטראקטיבי למשל עבודה המורכבת מהמון סוגי תוכן שונים (וידיאו, דף עבודה, קישורים, אודיו ועוד). אפשרות לעקוב פר אדם על התקדמות ומתן מענה תוך כדי הלמידה ללומד. 
  16. Youneedawiki | YNAW- YNAW – כלי שיהפוך את הגוגל דרייב שלכם למערכת ניהול ידע ויותר, קראו עוד כאן.

מבחנים, בחנים וכלי הערכה

  1. Google Forms – יצירת כל סוגי טפסי אופיס בצורה שיתופית. גוגל טפסים מאפשר ליצור מבחנים ובחנים בקלות. 
  2. QuizFaber– יצירת מבחנים ובחנים ככלי מולטימדיה הניתנים להטמעה בכל אתר, בצורה קלה ללא תכנות. 
  3. Quizizz– יצירת משחוק לבחנים, עובד בכל פלטפורמה (מובייל, מחשב, טאבלט). מאפשר למידה בקצב אישי בבית ובכיתה. פיטצ'ר חדש – משחק בכיתה וניתן לראות מי מוביל. 
  4. Quizslides– יצירת מבחן מעוצב אונליין ממצגת פאוור פוינט.
  5. StudyBlue – ליצור לבנות ולשתף 'פלאשקארד', אוסף של מיליוני פלאשקארד מוכנים.
  6. Quizlet – אתר מצוין לתרגול מילים חדשות באנגלית (וגם שפות אחרות). הוא מכיל אפשרויות מגוונות לתרגול המילים- משחקים, פלאשקארד ועוד. וכלי מצוין להערכה למורים – ניתן להכין מבחנים הכתבות. בכל מיני רמות רק בהגדרת המשתנים ובלחיצת כפתור.
  7. Gong – Conversation Intelligence – מאפשר ללמוד מה עובד ומה לא עובד בשיחות לקוח של נציגים. סטרטאפ שגייס לאחרונה עוד 65 מיליון דולר, השירות מתקדם מאוד עם למידת מכונה שמאפשרת למידה נוחה וחכמה של שיחות הנציגים – חברות גדולות במשק עושות בה כבר שימוש (בתשלום).
  8. TALLY–  פלטפורמה ליצירת טפסים אינטראקטיבים. כל סוגי השאלות יחד עם התניות (אם-אז-לשם). כלומר, ניתן לייצר תהליכים מורכבים של הפניות בתוך הטופס. הגרסה החינמית מאוד רחבה וללא הגבלות. מומלץ.

פלטפורמות ללמידה & LMS

  1. מערכת ניהול הלמידה LEARNDASH – לרנדאש הוא 'פלאגין' (תוסף) לוורדפרס שהופך כל אתר המבוסס על וורדפרס ל'אתר קורסים' עם מערכת ניהול למידה. אם תמיד רציתם לבנות אתר קורסים אז זו הטכנולוגיה עבורכם שכן היא בעלות נמוכה ותפעול קל, אפקטיבית עם חוויה מדהימה. לא יודעים איך להקים אתר כזה? בבקשה הנה קורס שיצרתי 'חינם'! לגמריי שתוכלו צעד אחר צעד לבנות אתר קורסים – כאן. לקרוא עוד ולרכוש את לרנדאש לחצו כאן.
  2. שירות האחסון Siteground –  יש לי מספר אתרים (ביניהם אתר הקורסים שציינתי למעלה) וכולם מאוחסנים בסייטגראונד. כשרוצים להקים אתר נדרש 'לאחסן' אותו על שרת והם מספקים את השירות הזה. הייחודיות של סייטגראונד הוא הממשק הסופר נוח (גם לאנשים לא טכנולוגיים) שניתן פשוט להתקין 'וורדפרס' ולשייך דומיין בקלות והנה יש אתר. בנוסף, לממשק הנוח השירות לקוחות והתמיכה הטכנית פשוטים נפלאים! המרכז תמיכה נוח לחיפוש וגם אם ישנה בעיה פשוט נפתח צ'ט עם נציג. אינספור פעמים נפתרו תקלות קלות ורציניות באתר שלי בזכות התמיכה שניתנה בצורה מאוד מהירה ומקצועית. אני מאוד מרוצה! לקרוא עוד ולרכוש – לחצו כאן.
  3. בנאי לוורדפרס 'אלמנטור' – אלמנטור הוא 'בנאי' לוורדפרס ולמעשה מאפשר לכם לבנות ולעצב את האתר שלכם בצורה קלה וללא צורך בקוד. כל אחד יכול לבנות אתר עם אלמנטור שייראה איך שתדמיינו. קל ופשוט לשימוש והוא כבר יצר מהפכה בעולם בניית האתרים – כל אחד יכול! לקרוא עוד ולרכישה לחצו כאן.
  4. Google Classroom– מערכת לניהול למידה של הענקית Google.
  5. LAMS– מערכת ניהול למידה ויז'ואלית, מבוססת קוד פתוח. 
  6. Mahara– מערכת ניהול למידה מוצלחת במיוחד, המון פיטצ'רים נוחים לשימוש. מבוססת קוד פתוח. 
  7. Moodle –  מערכת ניהול למידה הנפוצה בעולם, בשימוש נרחב באוניברסיטאות. 
  8. OpenElms– מערכת ניהול למידה אלטרנטיבה שנייה בעולם למודל הנפוצה. 
  9. Neo– מערכת LMS מאפשרת חשבון חינמי עד 400 לומדים. חינמי עד 400 לומדים. 
  10. Thinkific– מערכת LMS מקצה לקצה, נוחה לשימוש. חינם / עד 3 קורסים, ללא הגבלת לומדים. 
  11. Twiducate – מאפשרת לבנות רשת חברתית סגורה עבור כיתה. בנוסף מערכת שיתוף מידע. 
  12. Seesaw – מערכת ניהול למידה ייחודית. המאפשרת גם שימוש בכלי מולטימדיה, בלוג ומערכת עדכון הורים. ניתן גם לסדר למידה בתנאים שונים. 

מישחוק, למידה מעורבת

  1. wikikids ויקיקידס– ויקיקידס הוא אתר אינטרנט הנכתב על ידי ילדים, עבור ילדים אחרים. האתר מאפשר לכם לקרוא, לכתוב ולשנות את התוכן. להדרכה והסבר על הכלי – לחץ כאן
  2. Tinycards– כלי ללמוד שפות, מושגים, שינון של חומר. יכול לשמש מורים או תלמידים לבנות משחקים לקראת מבחן, יש אופציה לאחר שינון לעשות בוחן לראות שהידע הוטמע. מבית DUALINGO אפליקציה הטובה בעולם ללימוד שפות. 
  3.  Game Builder– אם אתם מעוניינים לפתח משחקים דיגיטליים משלכם ויש לכם 0 ידע בקידוד, Google משיקה פלטפורמה חינמית לבניית משחקים תלת ממדיים. Game Builder לא דורש לימוד קוד או כל ניסיון קודם בתכנות, בהנפשה או בציור. הכל פועל בשיטת drag-and-drop. הממשק פשוט לשימוש, עם תפריטי אובייקטים, אלפי מודולים תלת ממדיים ליצירת דמויות, פני קרקע ליצירת סביבות וכרטיסי קוד מבוססי תכנות ויזואלי לשינוי התנהגות ומכניקה במשחק. אם אתם רוצים לעלות שלב ויודעים לתכנת ב- JavaScript, אתם יכולים להוסיף כרטיסי קוד משלכם. Game Builder מאפשר גם לייבא מודלים תלת-ממדיים מ- Google Poly – הספרייה של החברה לאובייקטים וירטואליים. הכלי נועד להיות שיתופי – משתמשים רבים יכולים לבנות או לשחק בו זמנית.

Storytelling

  1. StoryMapJS  מאפשר לספר סיפור מבוסס מקום. כלי למידה המוביל תהליך מנקודה לנקודה על מפת גיאוגרפית ומאפשר לשלב סוגי תוכן שונים כמו וידיאו, מלל, היפרלינק להדרכה על – הכלי לחץ כאן.

צ'טבוט / Chat Bot

  1. acquainted– צ'טבוט מעולה לביצוע סקרים, נוח להטמעה ושימוש. 

  2. Chatfuel– צ'טבוט הפועל דרך מסנג'ר של פייסבוק, ניתן לייצר סכמות של תשובות. למדריך מלא מבית קרית ההדרכה של צה"ל לחצו כאן.

  3. fobi.io– צ'טבוט לשילוב במסמכי גוגל פורמס, משתלב במסמך וניתן להטמעה באתר שלכם.

תיעוד, ספרים דיגיטליים

  1. Atlantis word processor– מעבד תמלילים המאפשר ליצור ספרים אלקטרוניים. 
  2. Etherpad– דפדפן שיתופי המאפשר כתיבה של מספר גורמים ביחד על מסמך ויצירת שורות משימה משותפות. 
  3. Open Office– תחליף חינמי לאופיס של מיקרוסופט. ממשק נקי ונוח לעבודה. מבוסס קוד פתוח. 
  4. Tagxedo– כלי ליצירת ענן מילים, הפיכת ענן מילים לתמונה שלמה. 
  5. Visme– יצירת תוכן ויזואלי, אינפוגרפיקות, מצגות ועוד. מחיר: חינם, עד 5 פרויקטים 
  6. Zoho– חבילת 'תחליף' אופיס אונליין, מאפשרת יצירת מסמכים, שיתוף ופיטצ'רים ייחודים נוספים. חינם, עד צוותים של 25, 5 ג'יגה למשתמש. 
  7. Formswift– עורך PDF, העלאה של הקובץ תאפשר עריכה מהירה. 
  8. Easypdf– המרה של קבצי PDF לכמעט כל סוג קובץ אפשרי אחר. 
  9. Ourboox– יצירת ספר דיגיטלי, ניתן להטמיע את כל סוגי המולטימדיה בספר. נוח לשיתוף ונוח לתפעול. 
  10.  נקדן NAKDAN–  דף וובי להעתקת טקסט ובלחיצת כפתור כל הטקסט בעברית יהיה עם ניקוד. כלי נוח וקל לשימוש.
  11. Voo-Noo – הקלטת מזכר קולי ושליחה אוטומטית למייל שלך. 
  12. Calameo – פלטפורמה מעולה לפרסום ספרים דיגיטליים, תוכן מרובד, ניתן להטמיע את כל סוגי המולטימדיה. חינמי עם כמות אחסון ענקית בחשבון החינמי. 
  13. Sedja – עורך קבצי PDF (חינמי). 

פרזנטציה / מצגת

  1. Google slide -כלי מצגת של גוגל, PP אונליין. 
  2. Hypersay – פלטפורמה אינטראקטיבית ליצירת מצגות המכילות שאלות ובחנים. יוצרת מעורבות של הלומדים (חינם עד 50 משתתפים). 
  3. Presentation tube – פלטפורמה לניהול וידיאו אונליין, הקלטת וידיאו.  
  4. Slideserve– שיתוף אונליין של מצגות עם יכולת הטמעה לאתר. 
  5. Slideshare – פלטפורמת שיתוף מצגות הגדולה בעולם – בעלות של לינקדין. 
  6. Fontpair.co– אתר שעוזר לייצר חיבור בין כותרות וגוף הטקסט, החיבור נעשה בצורה של פונטים המתאימים אחד לשני –תומך רק באנגלית.
  7. Beautiful.ai– יצירת מצגת ברמה גבוהה בזמן קצר. 
  8. Presentationgo– אתר מכיל מאגר חינמי של מצגות פאוור פוינט, טבלאות, גרפים, תרשימי זרימה ועוד.
  9. Speakerdeck – העלאת מצגות כPDF ושיתוף בצורה קלה (מאפשר יצירת 'פוסט' שיתופי של המצגת עם קישורים ומלל). 

תמונות & קליפ ארט & אייקונים

  1. Pixeltrue – אתר אילוסטרציות חינמי 
  2. Storyset– אתר אילוסטרציות 
  3. Humaaans – דמויות גיוון והכלה 
  4. Remove.bg– הסרת רקע של תמונה, בלחיצת כפתור. עובד רק על תמונות עם אנשים.
  5. Freeimages– מאגר תמונות חינמי. 
  6. Pics4learning-מאגר תמונות עבור למידה. 
  7. Allfree-Clipart– מאגר קליפ-ארט חינמי. 
  8. Pixabay– מאגר תמונות חינמי – איכותי. 
  9. Unsplash– מאגר תמונות חינמי – איכותי. 
  10. Webresizer– שינוי גודל אחסון תמונה בקלות. 
  11. Irfanview– קורא ועורך תמונות עם פיטצ'רים נוספים של עריכת תמונה ומצגות. 
  12. Canva-ממשק המאפשר לעצב כמעט כל סוג של 'תמונה' שתרצו. גלויות, פוסטרים, הזמנות, אינסוף של טמפלטים. 
  13.  Pixlar X – עורך תמונות חינמי. 
  14.  Google fonts– מאגר ענק של פונטים לשימוש חופשי (שימו לב להגדרות שימוש של פונט בו תרצו להשתמש, יש פונטים שצריך לתת קרדיט). 
  15.  Everystockphoto – מאגר של אלפי תמונות חינמיות, רישיונות שימוש חופשי – אין בעיה של זכויות יוצרים. 
  16.  Dryicons – מאגר של אלפי אייקונים לשימוש -חינמי. 
  17.  Flaticons– מאגר של אלפי אייקונים לשימוש -חינמי. 
  18. Fontawesome– מאגר של 1500 אייקונים ברמה גבוהה לשימוש -חינמי. 
  19. The noun project– ספריית אייקונים מטריפה ועדכנית עם ממשק נוח וקל לחיפוש. תשדרגו את המצגת, סרטון והחיים.
  20. Pexel – מאגר תמונות ווידיאו חינמי. 
  21. Lottiefiles – מאגר אנימציות לוטי באיכות גבוהה. 

גרפיקות ואינפוגרפיקות

  1. Adobe spark– עורך תמונות / וידיאו נוח לשימוש ואינטואיטיבי. נוח בעיקר לייצר גרפיקות קצרות לרשתות חברתיות. 
  2. Chartchooser– פורמטים של טבלאות וגרפים באקסל. להפוך נתונים למחזה נוח להצגה והבנה. 
  3. Charttool– לייצר טבלאות וגרפים אונליין הניתנים לשיתוף. 
  4. Giphy– מאגר ענק וחינמי של גיפים – איכותי. 
  5. Gimp– עורך תמונות ברמה גבוהה, להורדה חינם. קוד פתוח. 
  6. Draw.io– כלי לבניית דיאגרמות, תרשימי זרימה ועוד. בנאי אונליין חינמי, נוח לשימוש ומקצועי. 
  7. Tiki Toki– לייצר אונליין 'טיימליין' (קו זמן) בצורה גרפית ומעניינת, ניתן לשיתוף אונליין. 
  8. Toondo– לייצר 'סטריפים' של קומיקס.
  9. Diagrammer– יצירת אובייקטים חכמים (PPT) אפשרויות וקומבינציות מרובות באיכות גבוהה.
  10. Infogram– יצירת אינפוגרפיקות עם ממשק קל וחכם, חשבון חינמי מוגבל ל-37 סוגים שונים.
  11. Flexpile – מאגר אילוסטרציות לשימוש בחינם. 

לכידת מסך ושידור מסך (הקלטת מסך)

  1. Loom– תוסף לדפדפן כרום להקלטת מסך המחשב. ניתן להקליט סרטוני סמן ושיעורים מקוונים בקלות וביעילות. מומלץ מאוד. להדרכה על הכלי – לחץ כאן.
  2. Screencast-O-matic– הקלטת מסך ושיעורים, יכולת עריכה נוחה וגבוהה עם המון פיטצ'רים. הכלי מומלץ בגרסת פרימיום של דולר וחצי לחודש – משתלם ומומלץ. (ניתן לערוך עם מסך ירוק). 
  3. Camstudio– תוכנה להקלטה ושידור מסך, קוד פתוח.
  4. Licecap– להקליט מסך ישירות לפורמט GIF (גיפ). 
  5. Fleq.io– פלטפורמה המאפשרת יצירת תוכן וידיאו ואודיו בקלות. בעיקר לשימוש של how to  על גבי המסך, ניתן להוסיף קול מטקסט – בצורה אוטומטית. הפלטפורמה מאפשרת מעקב אחר הלמידה ויש לה פיטצ'רים נרחבים. 
  6. Free-online-screen- recorder– תוכנה עם המון פיטצ'רים להקלטת מסך. נוחה לשימוש. 
  7. Recordcast– תוכנה וובית (פועלת על הדפדפן) להקלטת מסך ועריכת וידיאו חינמית לחלוטין נוחה וקלה. 

אודיו ופודקאסטים

  1. Audacity – מקליט ועורך סאונד, אפשרויות עריכה מתקדמות, נוח לשימוש.
  2. Anchor– פלטפורמת הפצה לפודקאסטים (מפיצה לכל פלטפורמות האזנה) בחינם. 
  3. Chirbit– פלטפורמה להקלטה ושיתוף סאונד ברשתות חברתיות. 
  4. Podomatic– פלטפורמה לשיתוף פודקסטים, אחסון, ממשק נוח. מצד המשתמש 'השומע' יש אפליקציה להורדה חינמית.
  5. Sound board– מאגר סאונד ענק. 
  6. Soundcloud– פלטפורמה לצריכה והעלאה של פודקסטים/מוזיקה. 
  7. Castro– פלטפורמה לניהול מקורות פודקסטים מכמה מקומות אצלך באייפון. 
  8. Natural reader– מקריא מטקסט לקול (אנגלית). 
  9. Live transcribe תמלול בזמן אמת– גוגל השיקה אפליקציה לתמלול בזמן אמת, העובדת בעברית. מיועדת עבור כבדי שמיעה אך עם פוטנציאל שימוש רחב לתיעוד פגישות, ביצוע הכתבות ועוד. לסיקור לחץ כאן
  10. Audiokit– תוכנת עריכת סאונד – למתקדמים. 
  11. Essentia– ספריית כלים לעריכת סאונד. 
  12. Supercollider– פלטפורמה עבור עריכת סאונד (ברמה גבוהה מאוד). 
  13. Descript– אפשר לערוך אודיו, פסקול, כאילו שזה היה מסמך וורד. בנוסף הוא דוגם את הקול שלך ואז מאפשר לך ליצור בכתיבה את הדיבור מחדש – מטורף! פשוט צפו בסרטון הדגמה גאוני – לחצו כאן. חינם, מוגבל ל-3 שעות סאונד.
  14. Audionautix– מאגר סאונד לשימוש חופשי, מגוון רחב לשימוש עבור עריכת וידיאו / פודקסטים ועוד. 
  15. BBC sound effect– מאגר ענק מבית BBC של אלפי אפקטי סאונד לשימוש חופשי. 
  16. Ben-sound– מאגר סאונד מעולה עבור לומדות ועריכת וידיאו. 
  17. Zapsplat – ספרייה של אפקטי קול לשימוש בחינם. 
  18. גוגל ענן – מטקסט לקול אנושי ברמה גבוהה מאוד (כרגע, ללא עברית). 

וידיאו ואנימציה

  1. Tolstoy – יצירת וידיאו אינראקטיבי ומסתעף לפי תשובות של הלומדים המאפשר גם איסוף מידע! כלי מעולה ומדהים!
  2. Descript– אפשר לערוך וידיאו, אודיו, פסקול, כאילו שזה היה מסמך וורד. בנוסף הוא דוגם את הקול שלך ואז מאפשר לך ליצור בכתיבה את הדיבור מחדש – מטורף! פשוט צפו בסרטון הדגמה גאוני – לחצו כאן. חינם, מוגבל ל-3 שעות סאונד.
  3. Kapwing– עורך וידיאו אונליין, המאפשר גם תמלול נוח וקל לשימוש. גרסה חינמית מוגבלת. 
  4. Edpuzzle – הפיכת וידיאו לשיעור לאינטרקטיבי. מאפשר חיבורים של וידיאו, טקסט וקול יחד עם שאילת שאלות. להדרכה על הכלי – לחץ כאן.
  5. Powtoon– פלטפורמה לייצור סרטוני אנימציה, מצגות ווידיאו. 
  6. Thinglink– יצירת תוכן אינטראקטיבי בעזרת תמונות, ווידיאו ועוד. 'הוטספוט' נקודות חמות על תמונות, לייצר תוכן רב-שכבתי. 
  7. Vialogues– הפיכת כל וידיאו לדיון. ניתן לייצר תגובות ושאלות לצופה לאורך הסרטון, כאשר הצופה בעל האפשרות להגיב. 
  8. Videopad– תוכנת עריכת וידיאו. 
  9. Ted– מאגר הרצאות 'טד' (וידיאו), מאופיין בהרצאות קצרות ומרתקות מאנשים מעוררי השראה. 
  10. Viddyoze– פלטפורמה ליצירת אנימציות וסרטוני וידיאו. 
  11. Youtube-פלטפורמת שיתוף, שידור ועריכת וידיאו הגדולה בעולם. 
  12. Vimeo– פלטפורמה לשיתוף והפצת וידיאו. חינם, עם הגבלה של 25 ג'יגה, במעבר ההגבלה יש לשדרג לתכנית בתשלום. 
  13. Zentation– סנכרון בין סרטוני יו טיוב ומצגות. 
  14. Filmora go-אפליקציה למובייל – עריכת וידאו במובייל.
  15. OBS– תוכנה לשידור וידיאו חי. מאפשרת ממשק עם כל הרשתות החברתיות ופיטצ'רים נוספים. התוכנה הנפוצה בעולם לשידור חי בווידיאו. 
  16. Class hook– מאגר ענק של סצנות מסרטים. יכולת להשתמש בהם ללמידה בצורת דיון. 
  17. Bigvu– אפליקציית טלפרומפטר אם אפשרות למשתמש חינמי (סימן מים) זולה יחסית וניתן גם לערוך עם מסך ירוק. נוחה לשימוש ויעילה למי שרוצה לעשות הרבה סרטונים ברמה גבוהה בצילום עם הטלפון.
  18. Synthesia.io– "ליצור וידיאו עם דמות בינה מלאכותית קל כמו לכתוב אימייל" זה המשפט של הכלי הטכנולוגי הבא. כל מה שעשיתי הוא היה לייצר את הטקסט, להעתיק אותו למחולל והוא יצר את הוידיאו עם דמות AI. נכון, שיש כמה דברים שאינם מושלמים. אבל, וזה אבל ענק! זה עובד עם עברית! הדמויות, הקולות, ההבעות פנים משדר אמינות באופן יחסי לזה שקל לזהות שזה לא אדם אמיתי. 

מציאויות - רבודה, מדומה | תלת מימד ומודלינג

דרוש עיבוד מחדש 

אתרים ובלוגים

  1. Blogger– פלטפורמה לניהול בלוג, נוחה וקלה לשימוש. נפוצה מאוד בקרב אנשי חינוך בגלל הקלות בשימוש ואחזקה.
  2. WordPress– מערכת ניהול תוכן/ בלוג הגדולה הנפוצה בעולם, 1 מכל 4 אתרים בנוי על וורדפרס. מגיע בגרסה חינמית עם אחסון מוגבל org, בכדי להשתמש בה צריך מיומנויות בלמידה ממדריכים. מורכבות גבוהה יותר, אבל מקצועי יותר. 
  3. Edublogs– אתר המבוסס וורדפרס הנותן תמיכה לאנשי חינוך בהקמת אתר עם מערכת ניהול למידה LMS מובנת. 
  4. Drupal– מערכת להקמה וניהול אתרים CMS בין הגדולות בעולם. 
  5. Google sites– הקמת אתר אינטרנט של גוגל, פיטצ'רים פשוטים, נוח וקל לשימוש
  6. Joomla– מערכת להקמה וניהול אתרים CMS בין הגדולות בעולם. 
  7. Wix– פלטפורמה להקמת אתר / בלוג. עם בנאי מובנה, נוח לשימוש עבור משתמשים לא בקיאים בטכנולוגיה. כל אחד יכול לבנות אתר בכמה דקות. 
  8. Tumblr– הקמת בלוג וניהול בלוג, ממשק גרפי יפה ונוח לשימוש. פחות נפוץ בישראל, בשימוש רחב בעולם. 

טפסים, משאלים וסקרים

  1. Google Forms– יצירת כל סוגי טפסי אופיס בצורה שיתופית. גוגל טפסים מאפשר ליצור מבחנים ובחנים בקלות. 
  2. Freeonlinesurvey– ליצור אונליין –  שאלון, בוחן, טופס הרשמה וסקר. ניתן להשתמש לצרכים שונים. נוח וקל לשימוש. 
  3. Pollcode– לייצר משאל, ניתן לערוך לפי הרצון של המשתמש איך יראה באתר. לאחר כתיבה של שאלה ותשובות יש להתאים את הנראות ולהטמיע באתר. קל לשימוש. 
  4. Surveymonkey– פלטפורמה נוחה ליצירת סקרים ושאלונים ברמה גבוהה. אפשרויות ניהול וניתוח גבוהות. בשימוש עולמי רחב. 
  5. Typeform– יצירת סקרים ושאלונים, בחנים ואפילו דפי נחיתה. נוח לשימוש, מוגבל בצורתו החינמית. 
  6. Wizer– יצירת גיליונות עבודה עם סוגי מולטימדיה שונים (וידיאו, סוגי שאלות שונות, טקסט, קישורים ועוד). שיתופי אונליין עם תלמידים.
  7. TALLY–  פלטפורמה ליצירת טפסים אינטראקטיבים. כל סוגי השאלות יחד עם התניות (אם-אז-לשם). כלומר, ניתן לייצר תהליכים מורכבים של הפניות בתוך הטופס. הגרסה החינמית מאוד רחבה וללא הגבלות. מומלץ.

אימייל

  1. Gmail– אימייל של גוגל, הכל בכלי אחד. חיבור ישיר לכלל השירותים של גוגל. ממשק נוח לטלפון, שירות המייל הנפוץ בעולם. 
  2. Mailchimp– ניהול קמפיינים מבוססי אימייל, ניהול רשימות תפוצה, ניוזלטרים, דגש על אוטומציה. כלי נוח לשימוש. אני עושה בו שימוש נרחב עם אינטגרציות לאתר שלי. 
  3. Unroll.me– מאפשר לבדוק את כל הרשימות תפוצה שאתה נמצא בהם ויכולת להסיר את עצמך הכל ממקום אחד.

צ'ט, הודעות ולימוד אונליין / סינכרוני

  1. Telegram– אפליקציה לשליחת הודעות, ניהול רשימות תפוצה, מאובטחת. המון פיטצ'רים ייחודים. אם לא הצטרפתם כבר לערוץ טלגרם 'טכנולוגיות למידה' זה הזמן – לחצו כאן
  2. Whatsapp– אפליקציה לשליחת הודעות, קבוצות, רשימות תפוצה. יכול שימוש בדפדפן. בשימוש נפוץ מאוד. 
  3. Google Meet– כלי לפגישות וידיאו המוטמע בשירותי גוגל, משתדרג מאוד לנוכח ימי קורונה ובעל פיטצ'רים דומים לזום. 
  4. Zoom-פלטפורמה מעולה ללמידה סינכרונית רבת-משתתפים. ניתן גם להקליט את השיעור. נעשה שימוש רב באוניברסיטאות.  לסיקור של הכלי – לחץ כאןחינם, עד 100 משתתפים למפגש, 40 דק' מגבלת זמן (תמיד ניתן להתחיל שוב מפגש ללא מגבלה בכמות מפגשים). 
  5. Groupboard– יצירת לוח לבן שיתופי המוטמע באתר שלך או נשלח למשתתפים, רואים ב'חי' את הכתיבה עליו. 
  6. Keyreplychat widget– כלי צ'ט לאתר שלך, קל להתאמה אישית, העתקת הקוד והדבקה לפי ההסבר באתר. אם באתר שלכם יש יכול 'הטמעה' ניתן לשים שם. כלי שימושי, נוח ויעיל לשמור קשר עם המבקרים שלכם באתר. 
  7. Mybb– תוכנה ליצירת פורום באתר שלך, קוד פתוח לשילוב באתר בכדי לייצר פורום עבור קהילת הגולשים שלך. 
  8. Nabble– ליצור פורום אונליין עם יכולת להטמיע אותך לתוך האתר שלך. פיטצ'רים נוספים: יצירת גלריית תמונות, בניית אתר חדשות, בניית קורות חיים. 
  9. Phpfreechat– יצירת חדרי צ'ט פרטיים ופומביים באתר שלך, מותאם לשימוש בכל סוגי המכשירים. 
  10. Vanilla forums– פורום מבוסס קהילה להטמעה באתר שלך. להורדה והתקנה עצמאית. מותגים גדולים בעולם עושים שימוש בקוד הפתוח של פורום ונילה.

למידה אינטראקטיבית - תגובות קהל / ערוץ אחורי

  1. Answergarden– כלי לפידבק מהקהל, סיעור מוחות ועוד. פועל בזמן אמת, לשימוש בכיתה, הרצאה ועוד. 
  2. classpager– יצירת אינטראקציה בזמן אמת עם הלומדים. סקרים תזכורות ועוד. 
  3. glisser– כלי מעולה לפידבק קהל בכיתה או באירוע. שיתוף מצגת 'חי', סקרים, הערות סטודנטים ועוד. דגש על אנליטיקות. 
  4. Kahoot– כלי אינטראקטיבי, מותאם לכל המכשירים. יוצר אינטראקציה עם המשתתפים – שאלון, בוחן ועוד. מאפשר סוגי שאלות, סוגי תוכן להטמעה ועוד. נפוץ בשימוש בארגונים, אוניברסיטאות ובאופן כללי בלמידה. 
  5. Mentimeter– יצירת מצגות אינטראקטיביות, כלי נהדר להפעלה של המשתתפים. 
  6. Plickers– איסוף מידע ממשתפים בזמן הלמידה, למידה אינטראקטיבית. נוח וקל לשימוש. 
  7. Sli.do– הפעלה אינטראקטיבית של הקהל, אפשרויות רבות של שאלות ואנליטיקה. מעולה עבור כנסים. חינם מוגבל מאוד, 3 סקרים לאירוע, 1 סיעור מוחות. 
  8.  Socrative– לייצר למידה אינטראקטיבית בכיתה בעזרת משחקים, שאלונים ועוד. פועל על כל סוגי המכשירים. חינם, עד 50 משתתפים. 
  9. The answer pad– יצירה ושיתוף תכנים אינטראקטיביים. דגש על בחנים ואנליטיקה. חינם, עד 200 משתתפים.
  10. Wooclap– כלי מעולה ללמידה אינטראקטיבית, המון פיטצ'רים ייחודים. ניתן לבצע אינטגרציה לכמעט כל סוגי הפלטפורמות הנפוצות בשימוש והמכשרים. להפוך פרזנטציה למערבת קהל, שאלונים, משחקים ועוד. בתשלום. 
  11. Lino-it– קנבס שיתופי על גבי הדפדפן. 
  12. Genial.ly– פלטפורמה רחבה לפיתוח תוכן, וידיאו, מצגות אינטראקטיביות, מבחנים, מאגרי מידע ועוד.
  13. Sutori– אתר ליצירת פרזנטציה/מצגת, סיפורים/ציר זמן /שיעורים בדרך מעניינת ופשוטה/ ניתן לצרף טקסט/ תמונה/ וידאו. באתר עצמו המון מערכים מוכנים שאפשר להשתמש – רובם באנגלית אך ניתן לכתוב בעברית.
  14. Triventy– יצירת בחנים, פעילות אינטראקטיבית המפעילה את המשתתפים. 
  15. Playbuzz– כלי לבניית תוכן עבור למידה אינטראקטיבית. קל, אינטואיטיבי לשימוש. מובנה בתוכו כלל הכלים לעריכה של כל סוגי המולטימדיה. כלי נוח לפיתוח כל תוכן למידה אינטראקטיבי. 
  16. Tricider– כלי לסיעור מוחות ושאילת שאילות יחד עם יצירת מהלך דיון אונליין. פשוט לשימוש, לא מצריך הרשמה וקל לשיתוף.  
  17. Joomag– כלי לבניית תוכן עבור למידה אינטראקטיבית.  נוח לשימוש. 
  18. Polleverywhere– כלי מעולה לסקר והפעלת קהל תוך כדי פרזנטציה מתממשק עם כל התוכנות הנפוצות. מעולה לכנסים. חינם, עד 40 משתתפים. 
  19. Classroomq– מורה לוחץ התחל, מקבל קוד שיעור שניתן לתלמידים. כפתור בטלפון של התלמידים מאפשר להם לקרוא לעזרה מהמורה, השמות מופיעים לפי הסדר שהם קראו. מעולה ללמידה בקבוצות, בגרסה בתשלום גם ניתן לקבל נתונים שונים על כמות הקריאות ועוד. 
  20. Padlet– צור לוחות, מסמכים ועמוד אינטרנט שקל לקרוא וכיף לתרום להם. לוח שיתופי נוח לשימוש מכל מכשיר. חינם, עד 3 לוחות שיתופיים.
  21. Nearpod– פלטפורמה לבניית שיעורים אינטראקטיביים עם יכולות שיתוף גבוהות, דוג' שיתוף מסך ומתן מענה בצורה חיה על שאלות ועוד. חינם, עד 40 משתתפים, 50 מגה אחסון, 20 מגה שיעור. 

וובינירים, פגישות אונליין וכיתה וירטואלית

Grain הוא כלי טכנולוגי המסתנכרן עם ZOOM ומקליט, מתמלל ומאפשר למרקר (Highlight) את התוכן של הוידיאו. למעשה, זה הפתרון המושלם לסיכום במלל או הבלטה של חלקים מרכזיים מישיבות או הדרכות בוידיאו ובמלל יחד. בצורה הזו אף אחד לא מפספס כלום ועדיין הכל מונגש עבור כולם. (יש מסלול חינמי מוגבל, לא תומך בעברית). 

פלטפורמה מעולה ללמידה סינכרונית רבת-משתתפים. ניתן גם להקליט את השיעור. נעשה שימוש רב באוניברסיטאות. 

זמינות: הורדה / אחסון 

מחיר: חינם, עד 100 משתתפים למפגש, 40 דק' מגבלת זמן (תמיד ניתן להתחיל שוב מפגש ללא מגבלה בכמות מפגשים). 

הכלי הבא עוזר לכם ליצור בזום את האג'נדה (לו"ז) של הפגישה, לכל נושא ניתן לשים זמן מוגדר. לאחר שיצרנו את האג'נדה עם זמנים לכל נושא נוסיף את הקישור של פגישת הזום. לפגישה מצטרף 'בוט' שמציג את האג'נדה והזמן לכל נושא, כלי חינמי מוזמנים/ות לנסות. 

תוכנה המאפשרת גישה לקבצי המחשב מרחוק. אם שכחת קובץ במחשב בבית תוכל לגשת אליו מכל מכשיר.

זמינות: הורדה 

מחיר: חינם, לשימוש פרטי. 

פלטפורמה ליצירת כיתה וירטואלית, ובינרים, פיטצ'רים מעולה לניהול למידה, יצירת קבוצות למידה קטנות בקישור להצטרפות, פיטצ'רים ללמידה במהלך מפגשים. 

זמינות: הורדה / אחסון 

מחיר: חינם, קוד פתוח 

פלטפורמה מבוססת וידיאו המאפשרת שיתופיות ברמת התלמיד של סרטוני וידיאו המרוכזים במקום אחד, ניתן להפעלה בצורה אינטראקטיבית במהלך פעילות או זמן אחר. 

זמינות: אפליקציה להורדה /  אחסון 

מחיר: חינם

לוח 'כיתה' אונליין שיתופי, ברגע הכניסה הוא מייצר לוח עם קישור אישי הניתן לשיתוף. 

זמינות: אחסון

מחיר: חינם

תוכנה המאפשרת להשתלט על מחשב של עמית מרחוק. מתן תמיכה ופתרון בעיות. 

זמינות: הורדה

מחיר: חינם, לשימוש אישי. 

מיטינג מאפשר פגישות בצורה רחבה, ישנו גם gotowebinar הנמצאים בשימוש רחב בעולם. כלים של GOTO נוחים לניהול פגישות ולמידה מרחוק בצורת וובינרים. קיימים עוד כלים מעניינים, גשו באתרים שלהם ל- Explore products עבור פתרונות לעסק שלכם. 

זמינות: אחסון 

מחיר: בתשלום

פלטפורמה חינמית לניהול פגישות וידיאו ושיתוף מסך. בלחיצת כפתור ניתן לייצר 'חדר'/'שיחה' ולהזמין את המשתתפים באמצעות קישור. בגרסה החינמית יש הגבלה של עד 6 משתתפים. קל לשימוש, אונליין על גבי הדפדפן (אפשרות להורדת אפליקציה – למובייל) וניתן לתזמן פגישות. 

להדרכה על הכלי לחץ כאן

זמינות: אחסון / אפליקציה להורדה

מחיר: חינם. עד 6 משתתפים, ללא הגבלת זמן. 

ניהול פרויקטים וכלים לשיתוף ידע בין צוותי עבודה, קהילות וקשרים

פלטפורמה לניהול פרוייקטים עבור צוותים. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם, פיטצ'רים מוגבלים. 

פלטפורמה לניהול פרויקטים, צ'ט, לוחות זמנים, אחסון נרחב. מתחרה בפלטפורמות גדולות (ראו תמונה) במחיר תחרותי. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם מוגבל / בתשלום

תוסף לוורדפרס. יוצר קהילה, צ'ט, פרופילים, קבוצות, הודעות פרטיות, חברות בין משתמשים ועוד. לייצר פלטפורמה חברתית לשיתוף ידע באתר וורדפרס שלך. 

זמינות: הורדה 

מחיר: חינם, קוד פתוח

מנוע חברתי פתוח וחופשי להטמעה. נמצא בשימוש באוניברסיטאות, ארגונים ועוד. מאפשר בנייה של רשת חברתית באתר שלך לשימוש הגולשים, ללמידה ולפי צרכי האתר. 

זמינות: הורדה

מחיר: חינם, קוד פתוח

כלי שיתופי לניהול ידע, מבוסס web (לעבוד ישירות על הדפדפן בעריכתו). מאפשר יצירה של צ'ק ליסט, משימות וניהולן, מדריכי עובדים, מאגרי ידע ועוד. 

זמינות: הורדה

מחיר: חינם 

גוגל קבוצות מאפשר יצירת של קבוצות ופורומים מותאמים ונוחים לשיתוף. מתממשק בצורה נוחה עם שאר כלי הגוגל המוכרים. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

ממשק צ'ט תוך ארגוני. 

זמינות: ענן 

מחיר: בתשלום, רישיון אופיס 365

כלי לניהול פרויקטים. יצירת מסלולי עבודה מובנים, ניהול תקשורת בין עובדים ופיטצ'רים רבים לניהול ארגוני. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם, עד 5 עובדים. 

כלי אונליין לניהול ממשקים ומשימות, נוח עבור מחנכים ואנשי מחקר.

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

כלי ניהול ושיתוף ידע של מיקרוסופט. 

זמינות: אחסון 

מחיר: בתשלום

כלי שיתופי לעבודה בצוותים, חלוקת משימות ושיתוף קבצים. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם, פיטצ'רים מוגבלים. 

ניהול צוותים ופרויקטים. משימות, צ'ק ליסט ופיטצ'רים רבים נוספים. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם, פיטצ'רים מוגבלים. 

מערכת CMS כוללת גם אפשרות למסחר, ניהול אתר ועוד 

זמינות: הורדה

מחיר: חינם, קוד פתוח

מערכת ניהול ידע, קוד פתוח, מצריכה ידע מתקדם ליישום באתר. 

זמינות: הורדה

מחיר: חינם, קוד פתוח

הקמת קבוצה, יצירת סקרים, שיתוף קבצים וקישורים ועוד. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם

כלי מבית מיקרוסופט, מאפשר שיתוף מידע, ניהול ידע,  ותקשורת נוחה בין צוותים. פופולרי בעולם העסקים והחינוך. 

זמינות: הורדת אפליקציה / אחסון 

מחיר: חינם

מערכת ניהול פרויקטים, מומלצת ונוחה. מצוין כי לעד תהיה חינמית. 

זמינות: הורדה

מחיר: חינם, פיטצ'רים מוגבלים. 

מערכת ניהול פרויקטים חדשה (2018), נותנת שירותים מקצה לקצה. 

זמינות: אחסון

מחיר: חינם, מוגבל ל-1000 בלוקים ו-5 מגה מגבלה לקובץ פר העלאה. 

מערכת ניהול פרויקטים, נוחה במיוחד לניהול צוותים. 

זמינות: אחסון

מחיר: חינם, עד מגבלה של 100 מגה. ללא הגבלת משתמשים ופרויקטים. 

תוסף לכרום של גוגל. גש למחשבים אחרים או אפשר למשתמש אחר לגשת למחשב שלך דרך האינטרנט באופן מאובטח.

זמינות: הורדה, תוסף לכרום

מחיר: חינם

אחסון בענן בקוד פתוח, אלטרנטיבה לגוגל דרייב, דרופבוקס ועוד. כל מה שרציתם לדעת על איך לייצר אלטרנטיבה על שרת שלכם לאחסון. המון אפשרויות מתקדמות ובחינם – קוד פתוח. כל ההנחיות בפוסט המופלא – כאן.

זמינות: אחסון

מחיר: חינם, קוד פתוח. 

כלי לניהול הזמנת חדרים וחדרי ישיבות.

זמינות: אחסון

מחיר: חינם

כלי לניהול פרויקטים וידע בין צוותים, בנוי בצורה נוחה לשימוש בסגנון אקסל אבל עם פיטצ'רים נוחים לשימוש וארגון.   

זמינות: אחסון

מחיר: חינם, עד 2 ג'יגה אחסון קבצים. 

פלטפורמה להקמה וניהול קהילות

כלים פרסונליים ומקצועיים

מחברות דיגיטליות, מערכות ללמידה עצמית

יצירת פתקים, דיאגרמות ומפות חשיבה, שיתופי. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

כלי נוח של גוגל, לתזכורות, פתקים, תמונות וקול. 

זמינות: הורדת אפליקציה / אחסון 

מחיר: חינם 

מחברת דיגיטלית לרעיונות, רישום משימות ועוד. 

זמינות: האחסון 

מחיר: חינם

כלי מסוגנן לרישום הערות, מסקנות ופתקיות. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

אפליקציית TO-DO המסתנכרנת עם כלל אפליקציות היומנים הנפוצות. 

זמינות: הורדת אפליקציה

מחיר: חינם 

אפליקציה לניהול משימות, נוחה ושימושית. 

זמינות: הורדת אפליקציה

מחיר: חינם

כלי חיפוש ומחקר

מילון אנגלית-אנגלית סופר מהיר

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

מנוע חיפוש ששומר על פרטיות המשתמש, לא מראה פרסומות ולא משתמש במידע אישי. 

זמינות: האחסון 

מחיר: חינם 

מנוע חיפוש של גוגל המותאם ישירות לחיפוש מאמרים אקדמיים ופרסומים אקדמיים. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם

רשת חברתית לחוקרים ואקדמאים, מאפשרת פרסום מאמרים וחיפוש מאמרים במאגרים נרחבים של המשתמשים. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

אתר לשאלות תשובות המנוהל על ידי המשתמשים. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

תוסף לכרום מבית גוגל. מאפשר אנוטציה על גבי דפי אינטרנט. שומר מרקרים ואפשרויות אחרות שנעשות על גבי כל דף אינטרנט. שומר הערות ומאפשר להדפיס, שומר ספרייה של כלל האתרים והמחקר שנעשה. 

להדרכה על scrible -לחץ כאן

זמינות: הורדה

מחיר: חינם 

מנוע חיפוש בינה מלאכותית עם יכולות חישוב גבוהות, כל זאת יחד עם אלגוריתם ייחודי. בפועל תקבלו חווית למידה ייחודית בחיפוש על נושא מסוים בדרך לפתור בעיה כזו או אחרת. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם בתצורה מוגבלת, בתשלום. 

תוכנה עבור החוקרים מבינינו. איסוף מקורות, ארגון, ציטוט ושיתוף מחקר. תוכנה מקצועית לניהול מקורות ידע מחקריים. 

זמינות: הורדה

מחיר: חינם 

יצירת חדשות וכלים לניהול מקורות מידע

תוסף לכרום המאפשר לשמור מקורות מידע (קישורים), אנוטציה ומירקור נושאים מרכזיים, לארגן ולקטלג. אפשרי גם לשתף. 

זמינות: הורדת אפליקציה / תוסף לכרום

מחיר: חינם עם פרסומות. 

מגזין חברתי המציג לך סיפורים מהפידים של הרשתות והחיבורים שלך ולפי ההעדפות שלך. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם

פשוט להזין מילות מפתח שתרצה להיות מעודכן לגבי הנושאים הרלוונטיים. חיפוש מתמיד ירכז חיפוש סביב מילות המפתח ויישלח לך באופן אוטומטי מייל מרוכז של הנושא בו אתה רוצה להיות מעודכן.  

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

יצירת מגזין חדשות אישי, אם אפשרויות רבות בבחירת תוכן וכיצד לקבל אותו. 

זמינות: הורדת אפליקציה / אחסון 

מחיר: חינם 

מאגד תוכן לפי חיפושים ענפים ברשתות השונות ומייצר דף עדכון באתר שלך בנושאים שבחרת. דרך ליצור תוכן באתר ללא מאמץ ולשמור על מעורבות גולשים. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם בתצורה מוגבלת. 

תוסף לכרום / רשת חברתית לשיתוף 'לוחות'. ניתן לייצר לוחות שונים במשתמש שלך, בנושאים שונים ולאגד מידע בצורה נוחה או לשתף מידע בצורה נוחה. 

זמינות: הורדת תוסף / אחסון 

מחיר: חינם

תוסף לכרום / אפליקציה לשמירת תכנים מרחבי הרשת בצורה נוחה. ניתנה לקרוא את התכנים גם ללא אינטרנט. 

זמינות: הורדת אפליקציה / אחסון 

מחיר: חינם

תוסף לכרום, איסוף, ארגון ושיתוף לינקים. מערכת ארגון ייחודית ונוחה. פיטצ'רים שונים לשיתוף והטמעה באתר שלך. 

זמינות: הורדה 

מחיר: חינם 

ניהול יומן כתיבה אישי. כתיבה, זיכרונות ותמונות. מסתנכרן עם שאר המכשירים בו מוגדר. 

זמינות: הורדת אפליקציה

מחיר: חינם 

יומן כתיבה אישי, דגש על פרטיות, נגיש מכל מקום. 

זמינות: הורדת אפליקציה / אחסון

מחיר: חינם 

כלי ליצירת אוספי מידע, ניהול פורטפוליו, שיתוף המידע עם אנשים אחרים ועוד. 

זמינות: אחסון

מחיר: חינם 

מפות חשיבה וסיעור מוחות

כלי ליצירת מפת חשיבה מותאם במיוחד עבור סיעור מוחות.

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

כלי ליצור מפות חשיבה, מעולה עבור סיעור מוחות. 

זמינות: הורדה / ענן / אחסון 

מחיר: חינם, ללא הגבלה אם מפות החשיבה פומביות

יצירת חדרי סיעור מוחות אונליין. 

זמינות: \אחסון 

מחיר: חינם

כלי לארגון מחשבות, לייצר סדר בחיים שלך. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

תוכנה למיפוי חשיבה, שמה דגש על חשיבה ביקורתית

זמינות: הורדה

מחיר: חינם 

לייצר מפת חשיבה אונליין, ממשק יפה וצבעוני. פיטצ'רים נוספים לעבודה בצוותים ושיתופיות. 

זמינות: אפליקציה להודעה / אחסון 

מחיר: חינם 

עורך מפות חשיבה אונליין. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

לייצר מפות חשיבה עם ממשק מתקדם, יכולת לייצר מפות חשיבה ייחודיות ומורכבות. 

זמינות: הורדת אפליקציה / אחסון 

מחיר: חינם

יצירת מפת חשיבה ותהליך סיעור מוחות בעיצוב יוצא דופן. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

יצירת מפת חשיבה בקלות, שיתוף ופרסום בצורה נוחה. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

ללמוד אונליין מהי מפת מושגיות. נוח להבנה בצורה בה בנוי הממשק. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

כלים לפיתוח פרודוקטיביות

היומן של גוגל, עם פיטצ'רים רבים ויכולות לניהול משימות וזמן. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

תיאום פגישות עם כמת משתתפים לא מוגבלת.

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

תוסף לכרום, הבודק שגיאות כתיב בכל מקום אתה נמצא. בדפדפן, פייסבוק, במייל שלך וכו' (כל עוד אתה על דפדפן כרום). מתקן שגיאות כתיב ותחביר – באנגלית. מומלץ מאוד!

זמינות: הורדה

מחיר: חינם

יוצרת הקשרים בין רשתות חברתיות שלך, מחברת בין האפליקציות שלך. פיטצ'רים שיכולים לחסוך זמן רק לנוכח העובדה שהאפליקציות מדברות בין עצמן. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

מנהל לינקים (קישורים), מאפשר נתונים על כמות לחיצות על הקישור. נותן אנליטיקות על הקישור – מאיפה נפתח, כמה פעמים ועוד. מאפשר לעקוב אחר יעילות פרסומים. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

מנוע תרגום טקסט מבוסס בינה מלאכותית ו'לימוד מכונה' מתפתח כל הזמן ואיכות התרגום משתפרת. (*עדיין אין עברית, יש מבחר שפות אחר). 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם

'בודק פלג'ריזם' (העתקות) תוכן. בעיקר בשימוש במוסדות לימוד גדולים, בודק עבודות באופן נרחב ברשת ומזהה העתקות. אוטומציה רחבה של השירות, ניתן להטמעה במודל ובמערכות נוספות. 

זמינות: הורדה / אחסון 

מחיר: בתשלום

מבית מיקרוסופט, מתקן שגיאות כתיב, בנוסף הוא לומד את סגנון הכתיבה ועוזר להשלים משפטים בצורה מהירה יותר. 

זמינות: הורדה

מחיר: חינם 

אפליקציה לניהול משימות וחיים אישיים, נוחה לשימוש, פיטצ'רים ייחודים רבים. 

זמינות: הורדת אפליקציה

מחיר: חינם 

המרה של 1200 סוגי קבצים שונים. כמעט כל סוגי הקבצים המוכרים. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם

מייצר 'דשבורד' (לוח מחוונים) לפי הגדרות שלך, עוזר לסדר מסמכים וקישורים. כלי לניהול מידע. 

זמינות: הורדה / אחסון 

מחיר: חינם 

כלי לניהול ושיתוף מאגר לינקים/ קישורים אישי. 

זמינות: הורדה / אחסון 

מחיר: חינם

קורא RSS מתקדם במיוחד המאפשר למשתמש בו לסנכרן את כל מקורות המידע המעניינים אותו ובכך לשמור על מקצועיות בנושאים שהמשתמש קבע. נמצא בשימוש נפוץ בעולם. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם 

כלי לניהול יומן ופגישות עם אנשים. ניתן לייצר לו"ז פתוח לאנשים לקבוע איתך את הפגישות. נוח לשימוש וחוסך זמן. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם, מוגבלת. 

כלי חכם לתיאום פגישות וניהול יומן. בגרסה החינמית פיטצ'רים רבים עדיין פתוחים. מסתנכרן עם כל סוגי היומנים, נגיש בכל המכשירים, מונע קביעת פגישות כפולה על משבצת זמן, שולט בהתראות שאנשים מקבלים, ניתן לקבוע משך אירוע, ניתן להתאים ולעצב לפי המותג/עיצוב שלך. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם, גרסה חינמית רחבה.

כלי לתיאום פגישות, יצירת דף אינטרנט מותאם אישית המכיל את היומן והזמינות שלך. ניתן לשתף בקישור מותאם אישית ולקבוע עמך פגישות. מסתנכרן עם כל סוגי היומנים. מאפשר לייצר סקר בין המוזמנים על תאריך הנוח ביותר עבורם. שיתוף היומן מציג באופן 'חי' את סטטוס הזמינות. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם, מוגבל בכמות הפיטצ'רים. 

מתאם הפגישות נפוץ ומוכר בעיקר בעולם ההייטק בגלל יכולות התממשקות שלו ל-slack. נוח וקל לשימוש, גמישות רבה באפשרויות תיאום. מאוד מוגבל בגרסה החינמית. 

זמינות: אחסון 

מחיר: בתשלום, גרסה חינמית מוגבלת מאוד. 

תוסף לדפדפן ואפליקציה השומר ומנהל את כלל הסיסמאות. בעידן של ריבוי מכשירים ואינספור אתרים וסיסמאות תצטרכו אפליקציה אחת One to rule them all (כספת סיסמאות). תעשו לעצמכם חיים קלים, לכו על זה הגרסה החינמית מעולה.

זמינות: אפליקציה

מחיר: בתשלום, גרסה חינמית 

פיתוח אישי - פלטפורמות, קורסים ומקורות

פלטפורמה ללמידת קורסים אקדמיים מאוניברסיטאות מרחבי העולם. 

זמינות: אחסון 

מחיר: ניתן ללמוד חינם, אם תרצו תעודת סיום יהיה צורך לשלם. 

פלטפורמה ללמידת קורסים אקדמיים מאוניברסיטאות מרחבי העולם. 

זמינות: הורדה / ענן / אחסון 

מחיר: ניתן ללמוד חינם, אם תרצו תעודת סיום יהיה צורך לשלם. 

פלטפורמה ללמידה של מקצועות שונים, לגילאים שונים. מבוסס למידת וידיאו ותרגול. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם

מקורות מידע, הכשרות וכלים שגוגל מספקת לאנשי חינוך / למידה. 

זמינות: הורדה / ענן / אחסון 

מחיר: חינם / בתשלום

פלפטורמה ללמידה דגש על מקצועות, כשירות ספציפית שתרצו (למשל להקים אתר בוורדפרס) ועוד. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם / בתשלום (תלוי קורס)

ללמוד קוד, איך לתכנת. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם / בתשלום 

פלטפורמה ללמידת קורסים אקדמיים מאוניברסיטאות וארגונים מרחבי העולם. 

זמינות: הורדה / ענן / אחסון 

מחיר: ניתן ללמוד חינם, אם תרצו תעודת סיום יהיה צורך לשלם. 

בלוג ישראלי, קורסים חינמיים ב- MITAPP INVENTOR , פיתוח משחקים באמצעות Game Maker StudioVIEW COURSE בניית מודים למיינקרפט פיתוח אפליקציות באמצעות ג'אווה – בחינם ובעברית.

זמינות: האחסון 

מחיר: חינם 

קטלוג חינוכי ענק של ספרים, פודקסטים וקורסים. 

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם, היצע גדול

פלטפורמה רחבה לפיתוח תוכן, וידיאו, מצגות אינטראקטיביות, מבחנים, מאגרי מידע ועוד…

זמינות: אחסון 

מחיר: חינם, החומרים מוגבלים לאתר עצמו בגרסה החינמית ללא יכולת להורדה. 

פלטפורמה לייצור תוכן והטמעה שלו בכל מערכת למידה/ אתר. ניתן לייצר משחקים, מצגות אינטראקטיביות, וידיאו עם שאלות והמון אופציות נוספות. קוד פתוח, אחד הכלים השימושיים ביותר ללמידה. 

זמינות: הורדה / אחסון 

מחיר: חינם, קוד פתוח

שמעתם/ן על הספר 'למידה אבולוציונית'? בואו לקרוא עוד…

דילוג לתוכן